III.ročník "Setkání heligonkářů"

Sobotní odpoledne 11. 9. 2010 se uskutečnilo v KD v Jilmu už 3. setkání heligonkářů, na kterém vystoupilo a předvedlo své umění 17 heligonkářů ze širokého okolí.

ÚČINKUJÍCÍ HELIGONKÁŘI: Ing. Kodada Pavel, Kopečný Jan, Kopečný Přemysl, Plzáková Marie, Čajan Karel, Hadač František, Bárta František, Pavleová Eva, Kouba Josef,Krahulec Jiří, Bohdal Jiří, Karas František, Houdek Josef, Ajgl František, Vítek Karel, Bárta Jiří (bubeník)

MODERÁTORKY: Zlatušková Jitka a Lucie

Tentokrát se sál KD úplně nezaplnil, ale ti, kteří nepřišli mohou litovat. 160 diváků s nadšením zhlédlo více než čtyřhodinový program. Protože MO STP Studená spolu s obcemi Studená a Jilem připravili tuto akci s dobrým úmyslem podpořit kulturní vyžití občanů naší obce, mrzí nás malá účast místních obyvatel a členů místní organizace svazu tělesně postižených. Organizátoři opět připravili jak pro účinkující, tak pro diváky bohatou tombolu. Výzdobu jeviště zajistila vychovatelka ŠD při ZŠ Studená p. Peltanová a dvě děvčata ze ZŠ zpestřila program heligonkářů svým tanečním vystoupením.