II. setkání heligonkářů

Sobotní odpoledne 19. 9. 2009 se uskutečnilo v KD v Jilmu už 2. setkání heligonkářů. Tentokrát vystoupilo 10 heligonkářů z jižních Čech. Akce byla zahájena hodinovým programem 26 akordeonistů z družebního města Obce Studena holandského Beemsteru, kteří do Studené přijeli oslavit výročí 25 let trvání jejich amatérského spolku.

ÚČINKUJÍCÍ HELIGONKÁŘI:
Kalenda Robert, Ing. Kodada Pavel, Kopečný Jan, Kouba Josef, Rubáš Václav, Bárta František, Pavleová Eva, Hadač František, Urbanec Pavel (bubeník), Štěpán Ludvík, 26 akordeonistů z Holandska - ,,Beemster accordeon vereniging"
MODERÁTORKY:
Zlatušková Jitka a Lucie
Sál kulturního domu se opět zaplnil do posledního místečka a 280 diváků s nadšením shledlo více než petihodinový program. Setkání se zúčastnila také p. Helena Klasnová, předsedkyně republikového výboru STP z Prahy. Holandští přátelé si s pečlivostí připravili pestrý program, do kterého zařadili i české skladby. Na závěr jejich vystoupení si zahráli spolu s českými heligonkáři známou českou polku Škoda lásky.
Po přestávce se akordeonisté přidali k publiku a všichni s nadšením očekávali nástup heligonkářů. Jako první opět vystoupil nejstarší účinkující p. Ludvík Štěpán z Dačic (93 let). Bohužel p. Kouba (90 let) z Ledenic se letošního setkání již nedožil. Po vystoupení byli účinkující odměněni bouřlivým potleskem. Organizátoři připravili jak pro účinkující, tak pro diváky občerstvení a bohatou tombolu. Akci pořádali členové výboru MO STP ve Studené za podpory obecních úřadů Studená a Jilem. Chtěli bychom touto cestou srdečně poděkovat všem členům výboru MO STP, všem ostatním organizátorům, obecním úřadům a 101 sponzorům. Poděkování patří samozřejmě také zvukařům, všem účinkujícím, Jitce a Lucii Zlatuškovým za vtipné moderování této akce a divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru.

Pro zobrazení fotografií klikněte na "Celý článek".