Výlet - Hrubá Skála 13.5.2014

13.5.2014 v časných ranních hodinách jsme vyrazili na jarní autobusový výlet, který jako vždy naplánoval Mgr. Jindřich Kejval. Nálada v téměř plném autobusu byla skvělá, počasí nám též docela přálo. Zmokli jsme jen trochu, a to na zpáteční cestě.Vyjeli jsme směrem na Jihlavu, Kolín, kolem Jičína až na Hrubou Skálu.
Zámek Hrubá Skála se pne na skupině skalních věží, nacházejících se šest kilometrů na jihovýchod od města Turnov. Skaliska, sahající až do výšky šedesáti metrů, najdete nad údolím říčky Libuňky, ležící v krajině mezi hradem Trosky a hradem Valdštejn.
Na zámku Hrubá Skála se na mohutných pískovcových skaliscích můžete oddat romantice a třeba si dopřát takřka pohádkovou svatbu se specialitami z šestnáctého až osmnáctého století.
Zámek Hrubá Skála si možná pamatujete z pohádky Princ Bajaja, která se zde natáčela.
Z Hrubé Skály jsme se celkem příjemnou procházkou přesunuli na hrad Valdštejn, kde nás přivítal sympatický pan kastelán, který nás ochotně provedl hradem a i nám zarecitoval a přidal pár pikantností ze života zdejší šlechty.
Z Valdštejna jsme pokračovali do Turnova- brány Českého ráje. Tady jsme měli rozchod na oběd, kdo měl zájem, mohl navštívit Muzeum Českého ráje, nebo Muzeum drahých kamenů.
Cestou domů jsme měli ještě zastávku v Poděbradech - významných lázních, které se specializovaly na léčbu nemocí srdce a oběhového ústrojí. Zde jsme prošli lázeňský park a kdo vydržel na dešti, mohl dojít až k vile, kde se natáčí Růžová zahrada.
Domů jsme se vrátily po 20:30, všichni v pořádku a bohatší o pěkné zážitky, které nám ani počasí nezkazilo.


Pro zobrazení fotografií klikněte na "celý článek".

Cestou jsme mohli vidět Trosky










Sluší Ti to, Eviku


Zde je pevné zábradlí



A tady je vyhlídka jenom pro odvážlivce, kterým se netočí hlava



Svítí a prší najednou.
Cestou nám vyhládlo, ale skvělé jídlo všechno zpravilo.
a v této vile se natáčí populární "Růžovka"