Bechyně-lázně 2014

24.3.-30.3.2014 se zúčastnilo 41 členů naší organizace lázeňského pobytu v Bechyni. Jeli jsme osobními automobily. Po příjezdu všech posádek a ubytování v lázeňském komplexu Jupiter jsme šli k sestrám a paní doktorce na rekapitulaci zdravotního stavu a načasování procedur, které byly v ceně pobytu. Jelikož nás bylo hodně, neměli jsme téměř šanci sejít se všichni pohromadě, jedině při jídle. Podle časových možností jsme se po skupinkách vydávali na prohlídku města a blízkého okolí. Jeden večer jsme strávili společně v jídelně při harmonice. A v sobotu odpoledne, kdy jsme měli procedury za sebou, jsme jeli na výlet organizovaný paní Dejvi z informačního centra.
Program byl náročný, počasí nám vyšlo báječné, personál lázeňského komplexu byl také skvělý, no prostě, měli jsme se jako na zámku.

Pro zobrazení fotografií klikněte na " celý článek" .


Lázně Bechyně
Václav Štěpán
Ráno před odjezdem nás čekalo nemilé překvapení. Okna byla zapleskaná mokrým sněhem, takže ani nebylo vidět ven.To je pěkné nadělení, pomyslel jsem si v duchu, ale dobře jsem věděl, že to nebude natrvalo, protože jaro už je na spadnutí! Veškeré věci ssebou jsme už měli předem nachystané, stačilo se tedy nasnídat, naložit a vyrazit. Silnice byla sice mokrá, ale neklouzalo to. Cestou nás čekalo ještě jedno překvapení v podobě objížďky, museli jsme proto jet na Soběslav, ale pak už to bylo v pohodě.
S ostatními jsme se sjeli až na místě samém, před lázeňským domem "Jupiter", skládající se z lázeňských domů Vlasta, Přemyslovka a Božena. V těchto třech domech jsme byli ubytováni. Někteří sice museli šlapat po procedurách i dvě patra zpět na pokoj - 50 schodů, ale nakonec to všichni zvládli.
Ti, kteří přijeli mezi prvními, měli hned první den procedury, ostatní pak až na druhý den. Na příjmu, kde se časovaly procedury bylo najednou tolik lidí, že dvě sestry nestíhaly. Někteří lidé přišli na řadu až odpoledne, ti, kterým šlo čekání na nervy, se šli přihlásit až druhý den. Nebyli jsme tam totiž sami, byli tam i jiní hosté, kteří přijeli z různých koutů naší vlasti, proto ten velký "tuml". Vše se nakonec podařilo a tak se celá lázeňská mašinérie rozjela naplno!
Masáže střídaly vířivé i voňavé koupele, parafín a slatinné zábaly. K těm zábavnějším patřilo skupinové cvičení i volné plavání v bazénu, ale též relaxační cvičení s doktorem-psychologem, nacházející se v moderním lázeňském centru Olga. Pan doktor byl velice vtipný a vstřícný, a tak jsme si užili plno legrace.
Jelikož jsme měli naplánovány společné kulturní akce, tak jsme se, dá se říct, nenudili.Navštívili jsme ve skupinách místní klášter, zámek, vyhlídkovou věž, ale absolvovali jsme i zájezd do blízkého okolí Bechyně. Ti zdatnější a zvídavější obešli všechny možné místní zajímavosti, což byl též pořádný "záhul pro naše zkoušená těla.
V lázeňské jídelně bylo možno objednat poháry, nápoje alko i nealko. Zde jsme se všichni třikrát denně scházeli. Vařili zde opravdu dobře. Každý si mohl vybrat ze tří jídel.
Užili jsme si všeho možného, co nám náš život může přinést. Byli jsme rádi za to, co jsme mohli díky našemu svazu a jeho vedení zažít.
Ještě jednou srdečné díky za všechny ty krásné zážitky a těšíme se na další. Díky kočky!

Vily Vlasta a Přemyslovka
Vila Vlasta
Vila Přemyslovka
Vila Božena

Parkování bylo možné v zahradě
Pohled od zámku na řeku Lužnici
To je peněz .....
Fronta u sester











A tady jsou účastníci relaxačního cvičení


V Olze
v posilovně
tady bylo 220 schodů. Uf.....
v zámecké zahradě
většina z nás vyšlapala 102 schodů na kostelní věž
Líbilo se nám i v muzeu vozidel v Pořežanech
na vyhlídce u bechyňského mostu
Kytice a pamětní list jako poděkování paní řiditelce
čtvrteční večer s písničkami
návštěva kostela v Opařanech a povídání s místním panem farářem

Návštěva domu lékařky Vlasty Kálalové - Di Lottiové
zahrala lékařky


Kaple sv. Rozálie se zázračným pramenem.