Buchtování III - 2013



12. 10. 2013 se v Jilmu sešli příznivci sladkého a slaného pečiva, dobré hudby a veselé zábavy. Místní organizace svazu tělesně postižených Studená, uspořádala v kulturním domě v Jilmu 3. ročník soutěžního klání v buchtování. Samotné akci předcházelo plno plánování, shánění sponzorů, cen a ostatní práce. Nosným prvkem byli jako vždycky tři sloupy našeho svazu - předsedkyně p.Tyslpretová Marie, místopředsedkyně p. Slusariucová Jarmila a hospodářka p. Hameršmídová Jana. Aby se vše podařilo dobře zvládnout, pomáhali jim i ostatní členové výboru MO STP.
Do soutěže se mohl zapojit každý s dobře upečenou kynutou buchtou na slano či na sladko. Soutěž hodnotila 7 členná porota pod vedením hlavního porotce ing. Davida Fogla. 4 členy poroty nominoval výbor místní organizace a zbývající 3 členové poroty byli vylosováni z řad diváků. I když letos o soutěžení ze strany občanů nebyl tak velký zájem, hodnotila porota výrobky zodpovědně.
V době, kdy porota ochutnávala a hodnotila výrobky, přítomní diváci s nadšením sledovali bohatý program. Jako první se předvedl Jakub Šára, který se ukázal coby šikovný žonglér. Jako další vystopila Martínkovská poupata, batelovské Panenky ze šantánu a baletky z Mrákotína. Mezi tím, co se na parketu střídali vystupující, cukrářka p. Šárka Křížková, pracovnice dačické pekárny, předváděla výrobu různých ozdobných prvků na dorty.
Celou tuto akci moderovala p. Jarmila Slusariucová a k tanci a poslechu hrála malá kapela Jaroslava Hůlky z Nové Včelnice.
Po vyhodnocení výrobků porotou, byly předány vítězům 3 ceny ve sladké a 3 ceny ve slané kategorii a opět 4. cena útěchy a cena za originalitu. To nejlepší bylo ale nakonec, kdy mohli všichni zúčastnění ochutnat soutěžních výrobků.
Chtěli bychom touto cestou srdečně poděkovat Všem členům výboru MO STP, všem ostatním organizátorům, obcím Studená a Jilem a 24 sponzorům, bez kterých by se tato akce neuskutečnila. A poděkování patří samozřejmě také porotě, soutěžícím, zvukařovi, kameramanovi, fotografovi, všem účinkujícím, moderátorce a divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Věříme že se letošní podujetí všem návštěvníkům opravdu líbilo a že strávili v kulturním sále jilemské hospůdky hezké odpoledne.
Kdo má zájem o prohlédnutí videa z "Buchtování", může použít adresu :
http://youtu.be/6zHhf3D6fQs

Pro zobrazení fotografií klikněte na "celý článek" .



Nesoutěžní výrobek pani Křížkové z pekárny z Dačic
Přijímání soutěžních výrobků




Soutěžní výrobky




náš kameraman pan Doležal ze Strmilova
Malá kapela J.Hůlky Nová Včelnice




Dolosování poroty z řad návštěvníků
Celá porota
Starosta Jilmu pan Šlesinger
Starosta Studené pan Němec
Porota

Jakub Šára

Ukázky práce mistra cukráře - pani Křížková


Porota při práci


Martínkovská poupata

Martínkovská poupata


Děvčata z Mrákotína





Paní Vlasta Jakoubková dostala jednu z cen

Sladké mámení - 1.místo - Zuzana Bartoňová

Sladké mámení - 2.místo - Vlasta Jakoubková

Sladké mámení - 3.místo Jana Hameršmídová a cena za originalitu

Sladké mámení - 4.místo - Věra Frühaufová

Slané potěšení - 1.místo - Ludmila Jebavá

Slané potěšení - 2.místo - Hana Adamcová

Slané potěšení - 3.místo - Věra Frühaufová

Slané potěšení - 4.místo - Zuzana Bartoňová

Batelovské baletky