Výlet - podzim 2013

Výlet - Vranovská přehrada, zámek Vranov, Znojmo
25.9.2013 se plný autobus natěšených turistů - 45 důchodců - pod vedením Mgr. Jindřicha Kejvala rozjel v 6:00 ráno směrem na Moravu. První zastávkou ( kromě benzinové stanice v Jemnici) byla Vranovská přehrada, kde jsme absolvovali jízdu parníkem. Počasí nám celkem přálo. Loď byla k dispozici pouze pro naši výpravu, takže místa bylo dost a každý si mohl vybrat, jestli se bude dívat skrz sklo, nebo půjde nahoru na čerstvý (i když chladný) vzduch.
Osud Titanicu se neopakoval, tak jsme se po úspěšném vylodění vydali na Vranovský zámek. Jelikož je již konec letošní sezóny, byli jsme na zámku téměř sami, takže jsme si prohlídku zámku užili v klidu.
Z Vranova jsme se vydali do moravského města Znojmo, kde jsme začali prohlídkou Horního náměstí, poté jsme si prohlédli Kostel sv. Mikuláše a blízkou vyhlídku, odkud jsme viděli znojemskou přehradu, Rotundu sv. Kateřiny (která je v rekonstrukci), Loucký klášter, železniční most a další městské dominanty. Vrátili jsme se na náměstí, kde byl vyhlášen rozchod. Nikdo se neztratil, nikdo nezlobil, tak jsme se v podvečer vrátili v pořádku do Studené.
Pro zobrazení fotografií klikněte na "celý článek" .