Buchtování II


2. klání v buchtování

Sobotní odpoledne 6.10.2012 se celým Jilmem nesla vůně do zlatova upečených buchet a koláčů. Místní organizace svazu tělesně postižených Studená, uspořádala v kulturním domě v Jilmu 2. řočník soutěžního klání v buchtování.
Do soutěže se mohl zapojit každý s dobře upečenou kynutou buchtou na slano či na sladko. Soutěž hodnotila 7 člená porota, pod vedením hlavního porotce ing. Davida Fogla. 4 členy poroty nominoval výbor místní organizace a zbývající 3 členové poroty byli vylosováni z řad diváků. Porota musela přistoupit k hodnocení výrobků zodpovědně. A že její úkol nebyl lehký nasvědčovalo i to, že se do soutěže přihlásilo 24 účastníků do kategorie sladké mámení a 11 účastníků do kategorie slané potěšení.
V době, kdy porota ochutnávala a hodnotila výrobky, do posledního místa zaplněný sál sledoval s nadšením bohatý program, kde své umění předvedly mažoretky z Dačic, aerobik Počátky, ŽAS Strmilov a Martinkovská poupata. Program sklidil bouřlivý potlesk.
Celou tuto akci moderovala p. Jarmila Slusariucová a k tanci a poslechu hrálo Trio Tondy Bureše.
Po vyhodnocení výrobků porotou, byly předány vítězům 3 ceny ve sladké a 3 ceny ve slané kategorii a navíc letos 4. cena útěchy a cena za originalitu. To nejlepší bylo ale nakonec, kdy mohli všichni zúčastnění ochutnat ze soutěžních výrobků.
Chtěli bychom touto cestou srdečně poděkovat Všem členům výboru MO STP, všem ostatním organizátorům, obcím Studená a Jilem a 19 sponzorům, bez kterých by se tato akce neuskutečnila.Za výzdobu jeviště děkujeme vychovatelce p. M. Peltanové a dětem ze školní družiny při základní škole ve Studené. A poděkování patří samozřejmě také porotě, soutěžícím, zvukařovi, kameramanovi, fotografovi, všem účinkujícím, moderátorce a divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru.



Marie Tyslpretová Hameršmídová Jana
předsedkyně MO STP Studená organizátorka akce

Pro zobrazení fotografií klikněte na "celý článek".

diváci
ceny do soutěže
kolegové z Dačic
Poupata v akci
mažoretky z Dačic
ABBA z Počátek
pirátky z Počátek
Předseda Poupat
Poupata podruhé
Poupata potřetí
Poupata to rozjela
ŽAS Strmilov
rozhovor předsedkyně pro TV
výrobky do kategorie slané potěšení
výrobky do kategorie sladké mámení
výrobky do kategorie sladké mámení
výrobek, který získal cenu za originalitu
1.místo-sladké mámení
2.místo - sladké mámení
3.místo s sladké mámení
4.místo - sladké mámení
1.místo - slané potěšení
2.místo-slané potěšení
3.místo - slané potěšení
4.místo - slané potěšení
vyhlašování výsledků
tanec
zaplněný sál