O naší organizaci


SVAZ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH - místní organizace, Studená.
Jedná se o neziskovou organizaci s letitou tradicí. Nabízí zprostředkování odborného poradenství a hájí zájmy tělesně postižených občanů. Spolupracuje s centrem pro zdravotně postižené v Jindřichově Hradci, podporuje občany se zdravotními problémy a pomáhá jejich zapojení do společenského života.


Svaz tělesně postižených ve Studené je v podstatě hybnou pákou dění v obci. Společně s Obecním úřadem a s místními hasiči se stará o zdejší kulturní život. Pořádá pro své členy i pro ostatní obyvatele Studené a blízkého okolí společné vycházky, exkurze, rekreace, plavání v bazénu Aurora v lázních Třeboň, různé soutěže, zájezdy za krásami naší vlasti, návštěvy divadel, přednášek, sportovní činnost a společenské posezení při hudbě. Podrobnější seznam akcí najdete v plánu činnosti na následující rok.

Počet členů MO STP k 1.lednu 2019
Studená + Strmilov 216 členů


Výbor svazu
Předsedkyně:
Alena Šicnerová (Studená)
Místopředseda:
Miroslav Sommer ( Horní Pole, vývěska)
Hospodářka:
Marie Bělíková (Studená)
Jednatelka:
Kateřina Malá
Ostatní členové výboru:
Přibylová Hana (Strmilov)
Ažaltovičová Ludmila (Strmilov)
Doskočilová Marie (Zahrádky)
Jelínková Jiřina (Velká Lhota, Volfířov)
Bambula Oldřich (Studená)
Dvořáčková Jaroslava (Studená)
Macková Eva (Horní Němčice)
Matějíčková Jana (Jilem)
Pospíchalová Marie (Studená)-plavání
Razimová Jana (blog)
Tyslpretová Marie (Studená)

Členové revizní komise:
Miškovská Hana (předsedkyně)
Martínková Věra (Domašín, Horní Dubenky, Doubrava)
Vejmělková Lenka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na Okresní výborové schůzi v Jindřichově Hradci v roce 2013 předala předsedkyně celorepublikového svazu tělesně postižených z Prahy paní Helena Klasnová čestné uznání MO STP Studená za vykonanou práci. Dík patří především hybné síle našeho svazu - paní Marii Tyslpretové.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------